Spiga

Varmuuskopio blogista

Monet blogia pitävät ovat onnistuneet vahingossa tuhoamaan bloginsa tekstejä. Bloggerin nyt käytössä oleva hallintapaneeli ei valitettavasti auta tekemään varmuuskopioita blogin kenties ainutlaatuisista teksteistä.



Yksi tapa kiertää tämä puute on kirjoittaa blogiteksti erillisellä tekstinkäsittelyohjelmalla ja siirtää vasta valmiiksi muokatun teksti blogiin. Näin tekstejä on tarpeen vaatiessa helppo myös jalostaa vaikkapa painomuodossa tapahtuvaa kierrätystä varten.


Uusi Bloggerin hallintapaneeli auttaa myös varmuuskopioiden ottamisessa, sillä sitä on täydennetty myös blogitekstien vienti- ja tuontitoiminnoilla.



Tämä tapahtuu seuraavasti:




  1. Kirjaudu uuteen bloggeriin

  2. Siirry valikkorakenteessa oikeaan kohtaan Hallintapaneeli > Asetukset > Perus > Tuo blogi ja Vie blogi





Toimnto Vie blogi (export-toiminto) napsauttamalla voit tallentaa blogin kovalevyllesi. Teksti on XML-muodossa, eli se ei ole vaikkapa tekstinkäsittelyohjelmaan avatttuna erityisen selkokielistä. Siellä ne blogitekstisi kuitenkin majailevat.


Vastaavasti käyttämällä toimintoa Tuo blogi voit tuoda blogiisi tekstejä XML-tiedostosta. Tämän toiminnon avulla myös siirtää vanhassa osoitteessa toimineen blogspot-blogin tekstit uuteen blogiin.

2 kommenttia:

  lena

28. heinäkuuta 2008 klo 11.15

Heips! Kiitos kun kävit vastaamassa blogiini. Nyt sain kuin sainkin ihan oikein asennettua ne uusimmat kommentit siihen sivupalkkiin - paitsi etteivät ne päivity..? Ei vaikka suljen välillä selaimen.

  lena

28. heinäkuuta 2008 klo 14.26

Päivittyvät näköjään kun vuorokausi vaihtuu.