Spiga

Tähdet kertovat - lisää arvostelutähdet blogiisi

Blogspot-blogeihin saa myös uusia ominaisuuksia, jotka ovat vasta testivaiheessa. Nämä ominaisuudet tulevat vasta myöhemmin tavalliseen hallintapaneeliin. Tämän blogin lukijat voivat siis olla edelläkävijöitä suomalaisessa blogimaailmassa ottamalla käyttöön myös uusimmat bloggerin ominaisuudet.


Testiversion hallintapaneeliin pääset kirjautumalla blogiisi tavanomaisen osoitteen sijaan osoitteessa http://draft.blogger.com/. Näin siirryt vasta kokeiluvaiheessa olevaan hallintapaneeliin. Halutessasi voit ottaa sen myös pysyvästi käyttöön ylälaidan valintaruudun avulla. Osa nykyversion toiminnoista - esimerkiksi oikoluku ja automaattinen tallennus - ei kuitenkaan vielä toimi uudessa versiossa, siksi käytän itse edelleen pääasiassa vanhaa hallintapneelia.


Uuteen hallintapaneeliin on tehty monia käyttäjää miellyttäviä parannuksia. Esimerkiksi kuvien käsittelyä on helpotettu. Blogiin upotettavien kuvien kokoa voi muuttaa ja niitä voi myös raahata hiirellä uuteen paikkaan blogimerkinnän sisällä. Kuvan voi siirtää eri osaan tekstiä tai sen voi siirtää vaikkapa vasempaan tai oikeaan laitaan.


Tähän saakka oli mahdollista tehdä varmuuskopio ainoastaan blogipohjasta, nyt hallintapaneelin kautta voi varmuuskopioida koko blogin. Näin luovan työn tulokset ovat varmassa tallessa omilta muokkauksilta ja sähläyksiltä. Tällä kertaa otamme käyttöön vain viestien pisteytyksen tähtien avulla.


  1. Siirry Ulkoasu-muokkausruutuun

  2. Napsauta Blogitekstit-elementtiä

  3. Valitse toiminto Näytä tähtiluokitukset


Valitettavasti toimintoa ei ole vielä kotoistettu, eikä tähtien selitteeksi annettua tekstiä "Ratings" voi edes itse muuttaa suomenkieliseksi uuden hallintapaneelin avulla. Tähdet eivät myöskään välttämättä ilmaannu näkyviin muokattuja blogipohjia käyttävissä blogeissa.



Tähdet kertovat blogin kirjoittajelle, mitä lukijat pitävät blogimerkinnöistä. Lisäksi se tarjoaa lukijalle helpon mahdollisuuden osallistua Web 2.0:n hengessä sivun tuottamiseen kommentoimalla blogin sisältöä. Silloinkin kun lukija ei viitsi kommentoida tekstiä sanallisesti, on helppo napsauttaa hiirellä oma arvio viestistä palautteeksi blogin kirjoittajalle.

2 kommenttia:

  lena

17. heinäkuuta 2008 klo 14.07

Moi! Tahtoisin saada kommentit näkymään sivupalkissani ja tein kaiken näiden alla olevien ohjeiden mukaan, mutta tyssäsi siihen kun en tiennyt mistä saan sen oman blogini kommenttisyötteen osoitteen??? Kokeilin tätä

http://blogipohjat.blogspot.com/feeds/comments/default

vaihtaen tietysti oman blogini nimen tuohon blogipohjat tilalle, mutta se ei kelvannut... Sitten meni sormi suuhun ja homma tyssäsi.



Aktivoidaan kommenttien julkaisu syötteenä. Muokkaa, Asetukset, Sivustosyöte, Lisäasetustila. Ota kommenttien syötteet käyttöön, joko lyhyet syötteet tai täysi syöte.

Lisätään syöte-elementti sivupohjaan. Ulkoasu, Sivuelementit, Aineistotiedosto. Anna oman blogisi kommenttisyötteen osoite. Esimerkiksi tämän blogin kommenttisyöte löytyy osoitteesta http://blogipohjat.blogspot.com/feeds/comments/default

Nyt kommenttisyötteen pitäisi näkyä haluamassasi paikassa.
Sivuelementin otsikon voi muokata mieleisekseen, valita näytettävien kommenttien määrän ja sen, näkyykö kirjoittaja ja kommentin kirjoituspäivä luettelossa.

Valistatko vanhaa..? :)

  humanisti

28. heinäkuuta 2008 klo 10.19

Palasin kahden viikon lomalta, joten vastaukseni viipyi vähän :-) Viestit olivat tällä välin ajastettuja...

Blogisi kommenttisyöte näyttää ihan oikein löytyvän osoitteesta: http://loytoretki.blogspot.com/feeds/comments/default

Mistäköhän tämä nyt oikein kiikastaa?